Hurtigtest

Tag hurtigtesten IPSS/QoL her
– få straks resultatet på, hvor svære dine prostatagener er

Her er en formular med otte spørgsmål, som du skal besvare for at få at vide, om dine gener kan være forårsaget af godartet prostataforstørrelse. Det tager kun et minut at besvare testen. Resultatet ser du straks, og det giver dig besked om, hvor svære dine problemer er. Gå igennem spørgsmål for spørgsmål. Vælg det svar fra den respektive liste, som du synes passer bedst på dig.

Formularen er en standardiseret test, som anvendes i hele verden. Den kaldes IPSS, som står for “International Prostate Symptom Score”. Det samlede antal point, du opnår, kaldes en IPSS-score. Spørgsmål 8 (BS-Score) er et ekstra spørgsmål og giver yderligere oplysninger om din situation, men er ikke med i optællingen.

Udskriv gerne dit resultat på testen og vis det ved dit næste lægebesøg.

Tegn en cirkel om det svar, der stemmer bedst med, hvordan du oplever din situationSlet ikkeMindre end 1 gang af 5Mindre end halvdelen af gangeneHalvdelen af gangeneMere end halvdelen af gangeneNæsten altid


Ekstra spørgsmål

Livskvalitet på grund af vandladningsproblemerMeget til-fredsTil-fredsMest til-fredsBlandet- ca. lige tilfreds/utilfredsMest utilfredsUtilfredsForfærdeligt
8. Hvis du skulle leve resten af dit liv med dine vandladningsgener som de er nu, hvordan ville du have det med det?

Summen af spørgsmål 1-7 giver en standardiseret målestok af subjektive gener.

  • 0-7 point Svage symptomer
  • 8-19 point Moderate symptomer
  • 20-35 point Svære symptomer

Spørgsmål 8 er et livskvalitetsspørgsmål og giver en afspejling af, hvordan du selv opfatter dine gener. Får du høje point i dette spørgsmål er det motivation til at søge hjælp hos lægen.

ipss-se